Vad gör Sothebys fel?

Jag gjorde en utredning kring Sothebys och Christies och hittade en del intressanta saker när jag undersökte deras synlighet på nätet.

Sothebys vs Christies

I ovanstående kurva ser man att Sothebys är en liten pygmé ijämfört med Christies när det gäller synlighet på nätet. Graferna visar SEO synligheten sin är ett mått som tar upp alla sökningar på nätet. Den visar den nuvarande trenden och historiska utveckling av en domän  i sökmotor som Google. Indexet speglar hur ofta en webbplats dyker upp i sökresultaten.

Sothebys tappat attraktion

I den här grafen ser man hur Sothebys har klantat sig kring den 28:e augusti och hösten 2014 och drastiskt tappat positioner som de inte hämtat tillbaka.

Hur ser trenden ut?
Om man gör en Google Trend rapport på Sothebys och Christies så ser det inte bra ut utan trenden är minskande.

Vad beror Sothebys tapp på?
Tappet i sökmotorer kan bero på flera orsaker som att man hamnat i Google filter, migrerat eller har gjort om webbsidor som de inte pekat om för sökmotorer. Även om Sothebys har börjat samarbeta med eBay så är det inte lösningen på det här problemet.

Jag skulle rekommendera företaget att skaffa sig en ordentlig content strategi inklusive en teknisk revidering av sajten – som det ser ut just nu är de blir duktigt akterseglade av sin största konkurrent.