Smyckeskonst och smycken online

smyckenDu kan få tag på smycken på auktioner, pantbanker och ett av de största företagen är Kaplands auktioner vid Östermalm som har många smycken till försäljning.

Att sälja guld är enkelt  och smidigt och det finns flera bolag som specialiserat sig på det på nätet men då får du inte konstvärdet utan bara betalt i guldvärde dvs vikt och karathalt. 24karat är investeringsguld och de mesta guldet som säljs i Sverige är 18 karat (förkortas 18k). Begreppet Carat används för diamanter och ska inte förväxlas med karat. Andra populära ädelmetaller är silversmycken och platinum.

Du hittar både pantbanksbolag och nya företag som är specialiserade på den nischen. Nackdelen med pantbanker är att du oftast får ut ett sämre pris än om du säljer smycket på ett traditionellt sätt.

Det finns även online pantbanker.
Du beställer en försäkrad pantpåse på deras webbplats och skickar in ditt guld i den försäkrade försändelsen vilket är en enkel och smidig metod. Om du inte vill sälja föremålen kan du senare lösa tillbaka objekten och om du inte hämtar ut dem går objekten vidare till auktion på Tradera.