Köpa konst i Ryssland

Trots Rysslands isolering från de stora konstcentra i Europa har rysk konst har stigit kraftigt i pris och det är svårt att hitta riktigt kända verk. De ryska auktionshuset har bla auktioner på kända konstnärer som Vasilij Polenov, Kuzma Petrov-Vodkin, Konstantin Makovskij, Konstantin Somov och Boris Kustodijev.

Sankt Petersburg

Petersburg grundades som ett ”fönster mot väst” och du hittar sommarresidenset Petershof, som är listat som ett världsarv, som påbörjades 1714 där ambitionen var att överträffa Versailles. Petershof består av ett större och flera mindre palats och har trädgårdar som är kända för sina fontäner och förgyllda statyer. Bland andra kända byggnader i Petersburg finns Isakkatedralen, Erimitaget, Nokolajesskijpalatsen, Katarinapalatset med bärnstensrummet och Mariinskijbaletten.

Hermitaget, Sankt Petersburg, Ryssland
Hermitaget har uppnått en häpnadsväckande samling består av tre miljoner konstföremål från de senaste tre århundradena och är ett av världens mest kända museum. Dess västeuropeiska samlingar omfattar fransk, engelsk, italiensk, flamländsk, spansk och tysk konst. Eremitaget har i sina samlingar två av de tio eller tolv originalverken av Leonardo da Vinci (Madonna med en blomma och Madonna Litta).

Relaterad artikel om rysk konst
Läs artikel