Dubai

Dubai är en futuristisk pytteliten värld och modern metropol där de byggt på höjden.  Idag finns det 18 skyskrapor som är mer än 300 meter höga däribland världens högsta byggnad Burj Khalifa med sina 164 våningar. Landet som är världens 7:e största oljereserv styrs med sharialagar och de har tagit hem sin ambassadör från Sverige i samband med Wallströms uttalanden.

Du kan besöka emiratens öriken som man byggt som palmblad såsom den konstgjorda resorten Atlantis the Palm och övärlden ”The World”  som ligger 8 km ute till havs där de har skapat öar som ska likna världen.  I Dubai hittar du också  världens exklusivaste hotell Burj al Arab. Den som vill köpa modekläder kan besöka Boutique1.

I Dubai håller man Bastakiya Art Fair och Art Dubai som lockar gallerier och besökare från Europa såväl som mellan östern. Art Dubai marknadsför sig som den ledande konstmässan i Mellanöstern och 2015 går den av stapeln för 9:e gången mellan 18-21 mars i Dubai.

En annan stor händelse är Cartier International Dubai Polo Challenge som drar till sig kändisar och jetsettare och den hölls på Desert Palm Resort & Polo Club.

För traditionella shoppare bör du inte missa Dubai Mall som är ett av världens största varuhus. Mall of Dubai är tillsammans med Mall of the Emirates himmelriket på jorden och det finns bokstavligen ingenting som du inte hittar i dessa köpcentra. Dubai är känt för shopping och det har höjt sin standard flera gånger, tack vare dessa 2 varuhus. Galleriorna har alla större varumärken. I Mall of the Emirates hittar du även en 400 meter lång skidbacke.

2 timmars bussfärd från Dubai hittar du Hattabergen med mellan 2000-3000 års historia bakåt i tiden. Man har byggt upp byn Hatta med vakttorn och rekonstruerade lerhus så att man får en bild av hur livet i öknen en gång såg ut.